Eesti
Minu ametlik Intervjuu kultuuriminister Anneli Otiga

Minu ametlik Intervjuu kultuuriminister Anneli Otiga

Kas te olete vaktsineeritud?

Alustame sellest, et ma ei ole kohustatud sellele küsimusele vastama, aga ma teen seda siiski. Tuginedes isikuandmetekaitseseadusele on tegemist minu tundlike isikuandmetega ning kahjuks ei saa ma neid avaldada.

Kas inimesed peaksid end vaktsineerima koroonaviiruse vastu?

Vaadake, noor sõber, kui mina teaksin vastuseid nendele küsimustele, siis mina oleksin pädevam kui Irja Lutsar.

Mida arvate Irja Lutsarist? Kas ta on oma valdkonnas pädev inimene?

Kahjuks puudub mul pädev pädevus hinnata inimeste pädevust nende pädevuses.

Teie siis ei usu teadlasi?

Mõni usub teadlasi, mõni usub jumalat, mina usun iseennast. Teen esmalt asjad endale detailselt selgeks ja siis alles otsustan. Tunnetan niiöelda oma pädevuse piire.

Kuidas te endale koju külmkapi ostsite? Kas õppisite elektriasjade inseneriks?

Vaadake, meie, keskerakondlased, ei osta endale asju. Me laename neid ministeeriumist.

 Hea küll, kuidas teadsite, millist külmkappi laenata?

Selleks õppisin ma TTÜ-s 4 aastat inseneriks ja nüüd on mul olemas pädevus hinnata pädevalt, milline kodutehnika on pädev ja milline on saast.

Mida ütete muuseumidele, teatritele ja kinodele, kes oma uksed koroonapiirangute pärast peavad sulgema?

Vaadake, mina pole Viljandi Kultuurikolledžis õppinud, seetõttu ma pole pädev kultuuriinimestele nõu andma. Küll aga olen õppinud Tallinna Ülikoolis spordiasjandust ja hoolikalt tunnetades oma pädevust antud asjas, ütleksin kõigile spordisaalidele, et tough luck.

Kas ma sain teist õigesti aru, et te ei jaga kultuurist midagi ja olete kultuuriminister?

Mis selles imelikku on? Ega see pole mingi täppisteadus, et sellest miskit jagama peab. Teadusminister niimoodi olla ei saaks, aga kultuuris pole vahet. Kes on teie meelest pädevam kunstnik, kas Pavel Picasso või Oskar Luts? Ärge hakake proovima vastata, sest sellele ei ole pädevat vastust. Kõik siin kultuuris on subjektiivne.

Minu meelest on Vassililegi selge, et te ei saa oma tööga hakkama.

Veelkord kordan. Kõik on subjektiivne. Ka see kas ma saan ministrina pädevalt hakkama või ei. Mina ütlen, et saan, teie ja veel miljon eestlast ütlevad, et ei saa. Kellel on siis õigus?

Kui peaminister teeb teile ettepaneku ametist lahkuda, kui ühemõtteliselt ei saa teie poolt kinnitust, et olete vaktsineeritud, mida te talle vastaksite?

Sel juhul pean minema Tartu Ülikooli arstiteadust õppima, et oma pädevus niiöelda tasemele viia. Aga ma olen elus ka enne raskusi ületanud, nii et selle taha midagi ei jää. Kui Eesti kultuur vajab ohvrit, siis mina olen kõigeks valmis.

Isegi vaktsineerimiseks?

Seda ma ei öelnud.

Täiendus: tuleb välja, et elu on veel jaburam, kui väljamõeldised ja mitmed inimesed on minult juba küsinud, et kas minister tõepoolest on niimoodi vastanud. Täpsustan siis, et minister oleks andnud need vastused, kui ma oleksin esitanud need küsimused.

Tags :

Leave a Reply